západní rondel

K jihozápadnímu nároží bočního křídla přiléhá krátký krček k válcovému rondelu se zazděným průchodem, projevujícím se ze strany severní hlubokou nikou se segmentovým záklenkem a konvex-konkávně zprohýbanou nadpražní římsou. Ze severní strany jsou k rondelu přistaveny schody. Přízemní stavba na kruhovém půdorysu s nízkou kuželovou střechou, která je krytá novodobou pálenou taškou. Fasády jsou hladké, nečleněné, završené jednoduchou nověji upravenou neprofilovanou římsou. Od severu je prolomen původní portálek s ušima v horních rozích a zavěšenými kapkami. Má jednoduchou profilaci s pouhým vnějším olištováním ostění. Stejně tvarovaná jsou dvě ostění oken na západní a jihovýchodní straně, přičemž západní okno je zcela zazděno a v druhém je otevřena jen horní třetina, v níž je původní mříž z provlékaných prutů kruhového průřezu. Kruhový interiér stavbičky je zastropen čočkovou cihelnou klenbičkou s původní omítkou. Nad okny a vstupy jsou do klenby vsekány drobné trojúhelné lunety s čely tvaru stlačeného oblouku, vroubené na hraně hladkými pásy. Ve vrcholu klenby je zachováno štukové zrcadlo s šesticípou hvězdou. Na rondely navazovaly ohradní zdi členěné slepými arkádami, dosud se zachovala část na východ od refektáře.