zámek

Volně stojící dvoupatrová budova obdélného půdorysu s bočními křídly, se sedlovou a mansardovou střechou, krytou dříve břidlicí. Hlavní průčelí o 17 okenních osách, rizality o 4 okenních osách, boční křídla o 5 okenních osách. Patra jsou oddělena profilovanou kordonovou římsou. Okna přízemí vložena do štukových šambrán s ušima a kapkami. Mají rovné nadokenní římsy a původní barokní mříže s vegetabilním ornamentem. Stejné členění oken je i v 1. patře, okna polopatra jsou čtvercová, vložená do profilovaných šambrán s ušima, v parapetu geometrické vpadlé výplně. Fasáda bočních křídel v přízemí členěna pilastry s římsovou hlavicí, okna obdélná s rovnými římsami. První patro a polopatro členěno vysokým pilastrovým řádem, okna vložená ve štukových profilovaných šambránách s ušima a kapkami, se segmentovým frontonem a obdélnými vpadlinamí v parapetu. V ose zahradního průčelí nad oknem zasazena kamenná kartuš s rodovým znakem velmistra řádu německých rytířů Franze Ludwiga von Pfalz-Neuburg a s letopočtem 1709. V interiéru přízemí a 1. patra prochází paralelně s průčelím chodba zaklenuta křížovou klenbou. V nástupu na schodiště s balustrovým zábradlím železné tepané dveře. V místnostech přízemí a l. patra jsou lunetové klenby. V přízemí v pravém bočním křídle plochostropá místnost s okny do průčelí, kde jsou malby al secco provedené francouzskými zajatci v roce 1941, jsou to mapy jednotlivých krajů Francie a jejich charakteristické znaky. K zámku přiléhá kaple s půlkruhovým kněžištěm a lodí na obdélném půdoryse. Stěny lodí jsou prolomeny mělkými arkádovými výklenky a spolu se stěnami presbyteria členěny pilastry s akantovým a rosetovým štukem. Vlys tvoří vejcovce a perlovce a stylizované listy. Prostor je sklenut pruskou plackou, ve cviklech malby čtyř evangelistů.