stodola

Přízemní protáhlá obdélná budova ohraničuje ze západní strany areál. Je zastřešená valbovou střechou, krytou pálenou taškou bobrovkou v korunovém krytí. Dvorní průčelí je prolomené třemi pravoúhlými vstupy v kamenném ostění a dvěma osami drobných obdélných oken s kamennými profilovanými parapety a hladkými kamennými nadpražími. Ve dvorní střešní rovině v úrovni líce průčelí je situován asymetrický vikýř s obdélným vstupem v kamenném ostění. Nad dveřními otvory ve východním průčelí je částečně setřelý žulový oválný štítek se jménem bývalého majitele panství: "Otto Graf von Herberstein Moltke" (korutanská větev rodu Herbersteinů vlastnila Třešť v letech 1626-1657). Interiér je zaklenutý stlačenou mohutnou valenou klenbou s okenními lunetami v obvodovém zdivu. Podlaha je dřevěná, prkenná. Při západní obvodové zdi se zachovala řada původních podezděných kamenných koryt bývalé stáje.