hospodářské křídlo

Obdélný půdorys zámečku prodlužuje od západu hospodářská přístavba přiléhající k obvodové zdi sýpky, která je již nedílnou součástí patrové zámecké budovy. Zděnou přístavbu lze rozdělit na dvě křídla, která spolu vytvářejí půdorys tvaru L a vymezují tak JZ nároží dvora. Přízemní stavbu s polopatrem navazující na sýpku v zámecké budově a sloužící jako chlévy od severu rozšiřuje mladší a nižší přízemní křídlo s garáží a dílnou. Obě křídla jsou v interiéru propojena a ukončena vlastní sedlovou střechou. V západní části je krov prolomen otvorem a doplněn kovovou prosklenou konstrukcí zimní zahrady či světlíku. Jedná se o běžnou historickou hospodářskou stavbu, která prošla řadou stavebních úprav. Interiér jižního křídla je zaklenut segmentovými klenbami do traverz, severní křídlo má rovné trámové stropy. Nejstarší stavební konstrukcí je kamenné obvodové zdivo, které v místech pozdějších stavebních úprav přechází ve zdivo smíšené či cihelné. Zajímavostí přístavby je polygonální těleso komína či pece vyzděné z cihel, situované v JV nároží objektu, jehož dataci a funkci se zatím nepodařilo objasnit. Těleso je dnes velmi špatně viditelné za popínavou vegetací a těžko přístupné z důvodu havarijního stavu okolních konstrukcí. Konstrukce krovu s nadezdívkou je vaznicová, kde sloupky v plných vazbách vynášejí v jižním křídle dvě vaznice a v severní pouze jednu vrcholovou vaznici. Provedením odpovídá krov obou křídel období od konce 19. století do první čtvrtiny 20. století. Teprve následně byl krov u západní zdi sýpky prolomen konstrukcí světlíku nad kaktusovou zahradou. Střechu obou křídel kryjí vlněné eternitové desky.