špýchar

Na severní straně se nachází téměř čtvercoý objekt špýcharu, který je v havarijním stavu. Tento stav byl zapříčiněn dlouhodobou neúdržbou a vlivem špatných povětrnostních podmínek. Štítová dvorní stěna se zřítila, část krovu se propadla a střecha byla staticky narušena. Střešní konstrukce většinou chybí, do objektu zatéká. Objekt je situován ve svažitém terénu. Obvodové zdivo kamenné. Štítová východní stěna hladká, bez profilací a má zachovalý trojúhelníkový tvar. Dvorní fasáda je staticky narušena, členěna dveřním otvorem. Dvorní štítová stěna zcela chybí, vyvalila se do prostoru dvora. Špýchar měl klasickou dispozici, s trámovým stropem a prkenným záklopem. Schodiště žebříkové, bez podstupnic. Krov jednoduchý, hambalkový s jednoduchým podélným zavětrováním.