kostel

Trojlodní kostel s polygonálně trojboce ukončeným kněžištěm, sakristií na severní straně, depozitářem a oratoří na jižní straně a zvonicí prorůstající lodí při západním průčelí. Středověká loď na čtvercovém půdorysu představuje východní polovinu dnešní hmoty, její rozsah na vnějšku prozrazují opěrné pilíře, z nichž původně nárožní jsou situovány diagonálně vůči současnému zdivu. Stěny lodi jsou prolomeny vysokými okny s půlkruhovým nadpražím s výplněmi z 19. století. Na jižní a severní straně se nachází boční pravoúhlý vstup v kamenném ostění se zdůrazněným klenákem. Západní průčelí je klasicistně rozvrženo štukovými rámci se zdůrazněnou vertikalitou, průčelí vrcholí hranolovou věží s jehlanovou střechou završenou kovovým dvojkřížem. Hlavní vchod ve středové ose je pravoúhlý zasazený v kamenném ostění. Supraporta je završena trojúhelným tympanonem. Věž je ze všech stran prolomena širokými okenními otvory s půlkruhovým nadpražím, otvory jsou lemovány štukovou šambránou, výplně jsou tvořeny dřevěnými žaluziemi. Nad okny jsou osazeny ciferníky hodin. Kněžiště na východní straně je ve srovnání s lodi menší, odsazené, jižní strana s pultovým zastřešením pochází ze druhé poloviny 19. století, prosvětleno je dvojicí obdélných oken s dvoukřídlými šestitabulkovými výplněmi v jižní stěně. Na východní straně se nachází pravoúhlý vstup s původní výplní. Pultem zastřešená sakristie má obdobný vstup na východní straně, portál má kamenné ostění a v nadpraží zamřížované okno. Sakristie je dále na severní straně prolomena jedním drobným okénkem. Zastřešení je sedlové s keramickou krytinou, podstřeší obíhá profilovaná římsa.