náhrobek rodiny Helánovy

Konvenční dobový náhrobek je komponován jako stylizovaný kvadratický sarkofág, završený trojúhelným frontonem, posazený na vysokém kvadratickém soklu. Na vrcholu náhrobku je na kvádrovém plintu připojena litinová sochařská figura, představující personifikaci Víry (ženská postava, oděná v řasnatém antikizujícím rouchu, pravou rukou, ve které drží otevřenou knihu, objímá vedle stojící velký latinský kříž, vysoce zdviženou levicí ukazuje k nebi). Do čelní strany sarkofágu je vložena novodobá nápisová deska z tmavé žuly se zlaceným nápisem: „RODINA HELÁNOVA“. Štít frontonu je dekorován dvěma aplikovanými kovovými palmovými ratolestmi převázanými stuhou a dvojicí rozet. Rozměry: těleso náhrobku v. 210 cm, š. zcela dole: 140 cm, litinová socha Víry: v. cca 170 cm