klášter paulánů

Čtyřkřídlý komplex jednopatrových budov přiléhající k jižnímu bočnímu průčelí kostela situovaný na okraji k jihu a k západu prudce spadajícího návrší, a proto jižní křídlo a jižní části západního a východního křídla jsou zbudovány na vysokých soklových podezdívkách překonávajících terénní nerovnost. Jihovýchodní nároží je opatřeno válcovou věží završenou cibulovitou bání. Z původní raně barokní kvadratury se ovšem dochovalo pouze křídlo západní, ostatní křídla kvadratury byla dostavěna v původní půdorysné stopě po roce 1784 zbořených tří čtvrtin konventu. Přízemí dvorního průčelí západního křídla prolomené pravidelně rozmístěnými pravoúhlými okenními otvory se šambránami a pravoúhlým vstupem s profilovaným kamenným ostěním zdobeným lištou s ušima a kapkami je členěno v omítce naznačenou arkaturou a profilovanou korunní římsou. Na průčelí v patře se nachází mezi dvěma okenními otvory sluneční hodiny. V ose západního křídla procházející chodba je v přízemí zaklenuta valeně se styčnými výsečemi s vytaženými hřebínky, v patře je plochostropá s fabionem. Místnosti v přízemí jsou zaklenuty, patro je plochostropé. Hranolová hodinová vížka vyrůstající ze střechy západního křídla prolomená drobnými obloukově zaklenutými okenními otvory je kryta čtyřbokou helmou s okosenými rohy, ze které vyrůstá konkávně tvarovaný jehlan členěný oblouny, vpadlinami a plastickými závěsy s kapkami zavšený dekorativní vázou s víkem.