Zříceniny jádra hradu

Jádro hradu položené v nejzápadnější části hradního areálu na samotném okraji příkrého srázu ostrožny. Od komplexu dvou předhradí bylo chráněno 16 metrů širokým příkopem, na jižní straně ukončeným zídkou. Ve východní části příkopu se nachází relikt, o kterém se J. Čížek a J. Slavík domnívají, že se jedná o pilíř mostu. Jádro hradu má rozměry cca 50 x 24 metrů a bylo uzavřeno mohutnou, místy až 2,5 metru silnou hradbou. U vstupu do jádra, v severovýchodním rohu se nalézá suťový kužel - zřejmě pozůstatek bergfitu - válcové věže. Situace zástavby jádra je značně komplikovaná. Patrná jsou dnes dvě suterénní stavení nacházející se v jihozápadní části areálu, přistavené k obvodové hradbě. Oba prostory jsou valeně zaklenuté, přízemní a byly podsklepené (zachovaná okénka v obvodní hradbě. Zadní prostora má půdorys do písmene L, má hrotité záklenky a pravoúhlé ostění směrem k prostoře jižní. Přední (jižnější) prostora na čtvercovém půdorysu, zaklenutá křížovou klenbou. O prostorovém členění nadzemních částí jádra částečně vypovídá trojprostorové členění suterénu. Jádro obíhal parkán.