márnice

Márnice se nachází severně od kostela, svojí zadní průčelní stěnou je vložena do průběhu ohradní zdi hřbitova. Je vystavěna z cihel nad čtvercovým půdorysem, s hlavní jižní průčelní stěnou orientovanou ke kostelu. Její osu zdůrazňue vstupní otvor s obloukovým záklenkem bez ostění. V hloubce osazené vstupní dvoukřídlé dřevěné dveře jsou ve spodní části ploše bedněny, v horní části je dřevěná mřížová výplň, vykrajovaná z plochých prken. V osách obou bočních stěn se vždy nachází jeden obdélný okenní otvor bez šambrány. Okno je dřevěné, členěné do kříže, členění je doplněno lištou půlkruhového profilu. Hlavní průčelní stěna i obě boční stěny jsou pojednány lisénovým rámcem, nad nímž márnici obíhá profilovaná korunní římsa. Soklový pás, uplatňující se rovněž pouze ve třech stěnách, je mírně předsazen. Jednotlivá nároží jsou zkosená, s ústupkem. Márnici zastřešuje stanová střecha pokrytá pálenou bobrovkou, na vrcholu je osazen kovaný železný kříž.