dům Zlatá hvězda

Řadový dvoupatrový dům, zastřešený sedlovou střechou. Hlavní průčelí je hladké, členěné po patrech profilovanými římsami. V přízemí je asymetricky umístěn vstupní portál s kamenným ostěním a klenákem ve vrcholu, okna jsou ve všech podlažích pravoúhlá. V 1. a 2. p. jsou umístěny balkony. Zadní fasáda hladká, dochovalo se původní nízké dvouramenné schodiště před zadním vstupem s původním kovovým ornamentálním zábradlím – dnes částečně zabudované do novodobé přístavby spojující dům s domem ve dvoře. V patrech prostory upraveny, původní ozdobné členění stěn zachované v chodbě v přízemí - uplatňují se zde pravoúhlé štukové rámy s páskou, nad nimi vlys s rostlinným ornamentem, na stropě pak jednoduchá štuková zrcadla se secesními motivy. Hlavní schodiště dvouramenné s kovovým zábradlím shodným s výše popisovaným před zadním průčelí domu. Dveře hlavního vstupu s geometrickou řezbou.