úniková chodba

Sklep domu č.p. 65/49 je tvořen několika místnostmi zaklenutými cihelnou segmentovou valenou klenbou, spodní úroveň je tesaná ve skále - její součástí by měla být i výpadová chodba z města, při terénním průzkumu však nebyla nalezena. Ve dvoře je situován zděný objekt garáží s pultovou střechou krytou asfaltovou lepenkou. Nenalezeno, není ani v popisech hradebního systému a domů. Chodby by mohly být spíše u domu č. p. 109, který byl postavený vedle bývalé brány. Dle SHP , Dobroslav Líbal 1963 - k domu č. p. 65/49 ” Jednoposchoďový dům s eklektickou fasádou z doby okolo roku 1880, kdy byl od sklepů nově postaven. Ze staršího stavu zbyl patrně jen drobný sklípek ve skále. Až do zboření brány byla tu situace zcela rozdílná. Byl založen v nově vytvořené uliční čáře na místě uličky a drobné dřevěné zástavby.”