dvůr

Dvůr tvoří střed zámeckého areálu, podél jeho stran jsou rozmístěny všechny jeho památkově chráněné části. Na jihozápadní straně to je obytné křídlo, na severozápadě bývalá brána zv. zámeček, hospodářská budova a bývalá stodola, na severovýchodní straně je to ohradní zeď s branou a na jihovýchodě bývalý ovčín. Původní povrchová úprava celého zámeckého nádvoří není známa ani z dobové dokumentace, pouze byla v nepatrné ploše poblíž vstupu do schodišťové věže nalezena zřejmě původní dlažba z lomového kamene. Převážná část plochy nádvoří byla po staletí využívána k provozu hospodářského dvora vč. její totální devastace za éry státních statků. Proto byla zvolena jednoduchá forma plošné úpravy použitím dlažby z lomového kamene (podle nalezeného typu) a převážně obdélných travnatých ploch. Před severozápadní stranou se nachází asi 3,5 m široká terasa zapřená asi 80 cm vysokou režnou opěrnou zdí (vyzděnou z kamenných kvádrů), která začíná u obytného křídla a končí před vraty stodoly rampou. Terasa vyrovnává výškový rozdíl mezi vstupy do objektů na SZ straně Po terase vede mezi zatravněnými pásy z lomového kamene vydlážděný chodník, z kterého vedou cesty k jednotlivým vstupům do budov. Opěrná zeď je přerušena schodišti před zazděnou branou tzv. zámečku a před vchodem do jihozápadní části hospodářské budovy. Zbytek dvora je zatravněn s cestami a plochami vysypanými rozdrceným vápencem. Velká vysypaná plocha je před obytným křídlem, od něhož je oddělena zatravněným pásem přerušeným před vstupy do objektu. Poměrně široká cesta pak vede od brány v ohradní zdi k hlavnímu vstupu do střední části obytného křídla. Z této cesty kolmo odbočuje chodník k hlavnímu vstupu do bývalého ovčína - v rizalitu jeho severozápadního průčelí. Naproti tomuto chodníku vede pouze pravoúhlými hrubě opracovanými pískovcovými deskami vyskládaný chodník ke studni umístěné zhruba v centru dvora. Studna je vyzděna z poměrně velkých kamenných hrubě nalámaných kvádrů. Horní skruž, která je uvnitř kruhového průřezu a z vnějšku je oktogonální je sesazena z osmi kusů převážně hrubě opracovaného pískovce. Kolem studny je položen kruhový chodník stejné konstrukce jako chodník ke studni. Na jihovýchodní, jihozápadní a severozápadní straně dvora jsou před průčelími objektů jsou vysazeny javory.