usedlost

Areál usedlosti je tvořen na západní straně zmodernizovaným obytným stavením s navazujícími stájemi a v prodloužení s chlévy. Stáje a chlévy jsou ve velmi špatném až v havarijním stavebně - technickém stavu. Na severu je usedlost uzavřena torzálně dochovanou stodolou, z níž jsou zachovány jen obvodové stěny, bez střechy. Na východní straně usedlosti se nachází zmodernizovaný výměnek čp. 32 s hospodářským zázemím. Za hospodářským stavením je situovaná otevřená kolna. Obytné stavení čp. 9 je situováno vlevo od brány. Původní památkově chráněné stavení bylo bez vědomí památkových orgánů, kromě hlavního jižního průčelí, orientovaného do návsi, kompletně zbouráno a od základů byl na stejném půdorysu a v původní hmotě vystavěn nový objekt za použití novodobého materiálu.