zámek

Barokně upravená budova zámku v severovýchodní části návsi původní renesanční tvrz s kaplí sv. Václava a s přistavěným barokním kostelem Navštívení Panny Marie. Jádro sídla tvoří jednopatrová obdélná budova o rozměrech asi 15x18m. Fasády jsou členěny v přízemí lizénovými rámci, v patře pilastry, kolem oken jednoduché rámování, pod barokní omítkou vystupují jednoduchá renesanční psaníčková sgrafita. Za vstupem do přízemí na východní straně se rozkládá velká prostora zaklenutá křížovými klenbami, obdobně jako několik daších sousedních prostor. V jihovýchodním nároží je pak velká místnost krytá trámovým stropem. Dispozice přízemí je v zachované renesanční podobě. Pouze v severovýchodním nároží bylo později nově zřízeno schodiště do patra, zaklenuté oválnou kupolí. Patro je pak plochostropé. K jihovýchodnímu nároží se pak připojuje úzké křídlo, zakončené pak již zmíněnou původně renesanční zámeckou kaplí a přistavěným barokním kostelem. Zámecká kaple sv. Václava - renesanční, obdélná, pravoúhle ukončená. Na fasádě obnovená sgrafitová výzdoba. Je sklenuta jedním polem křížové hřebínkové klenby se zrcadlem na vrcholu, v závěru klenba s výsečemi, na klenbě letopočet 1640; stěny členěny pilastry s polosloupy. Oltář z 2.pol.17.století, portálový s novodobým obrazem. Přilehlý barokní kostel Navštívení Panny Marie je mladší, z r. 1724, současný s přestavbou renesanční tvrze na barokní zámek. Obdélná stavba s trojbokým závěrem, stěny členěny lizenovými rámy. Nad vítězným obloukem otevřená polygonální zvonice ukončená oplechovanou jehlancovou střechou.