usedlost

Areál zahrnuje obytné stavení čp. 3, stodolu, ohradní zeď s bránou a brankou a dvůr, dále obytné stavení čp. 30 a dvorek. Kolna byla zbourána. Výchdní ohradní zeď, novodobé úpravy ve dvoře u čp. 3 (zádveří, bazén atd.) a novodobá brána u čp. 30 nejsou předmětem památkové ochrany. Směrem do komunikace se usedlost prezentuje dlouhou ohradní zdí, v které je zasazena vjezdová brána a branka pro pěší, vedle níž zaujímá své místo štítově orientované obytné stavení. K usedlosti původně majetkově patřilo ještě jedno obytné stavení (výměnek) čp. 30, které s hlavní obytnou částí sousedí na východě a od něhož jej dělí jen malý dvorek uzavřený branou. Stavení čp. 30 bylo novodobě přestavěno a původní, segmentem zaklenutá brána do dvora byla nahrazena plechovými vraty. Na hlavní obytné stavení čp. 3 nenavazuje žádný objekt. Dvůr je na severní straně uzavřen stodolou. Kolny, které stály na západní hranici dvora, odsunuty od průčelní ohradní zdi, byly zbořeny.