kostel Nanebevzetí P. Marie

Kostel Nanebevzetí P. Marie je situován ve středu obce na urbanisticky cenném místě, dominuje od JZ protáhlé nepravidelné návsi. SZ směrem od kostela se nachází barokní farní budova, která je rovněž nemovitou kulturní památkou. Areál kostela je tvořen orientovaným jednolodním kostelem s pětibokým závěrem a s hranolovou věží v západním průčelí, který je obklopen používaným hřbitovem. Hřbitov je ohraničen ohradní zdí se třemi vstupy – hlavní z východu a dva vedlejší, z jihu a západu. Kostel je orientovanou jednolodní stavbou s pětibokým presbytářem a opěráky. Na jižní straně se nachází sakristie s kaplí a na severní malá předsíň a severní kaple. Západnímu průčelí stavby dominuje vysoká hranolová věž.