venkovská usedlost

Rozsáhlý areál zděné zemědělské usedlosti nacházející se na jihovýchodním okraji návsi, vlevo obytné stavení, sýpka, chlévy, vpravo kolna, vzadu stodola. Část chlévů je zřícená, ve dvoře slepičárna a různé novodobé přístavky bez památkové ochrany. Areál je obehnán ohradní zdí. Usedlost patřila do druhé světové války německé rodině, která zde hospodařila. Rodina stávajícího majitele do usedlosti přišla v poválečné době, v 50. letech jí však bylo hospodaření znemožněno, některé budovy zůstaly bez využití. V současné době slouží usedlost jako obytná (dvě bytové jednotky v obytné části), sýpka není využívaná (pouze v jejím přízemí, kde se nacházely stáje, v minulosti přímo přístupné z obytné budovy, je umístěna letní kuchyně), chlévy slouží svému účelu (chov), stejně jako slepičárna. Zbývající hospodářské budovy slouží jako sklady, dílna apod.