usedlost

Venkovská usedlost čp. 2 se nachází uprostřed obce, podél hlavní komunikace směr Volyně a Bavorov. Venkovská usedlost je orientována vstupním štítovým průčelím k jihu, k hlavní komunikaci. Areál usedlosti je tvořen obytným zmodernizovaným stavením se zápražím na západní straně dvora. Na obytné stavení navazují zmodernizované stáje, dále kolna a na severu je usedlost uzavřena stodolou, jejíž východní část byla ubourána. Plocha dvora není na východní straně ohraničena a volně přechází v sousední parcelu parc.č. 58, která již není součáctí kulturní památky. Ve dvoře se nacházejí drobné hospodářské budovy, garáže a přístavky, které jsou bez památkové ochrany. Na východní straně se nachází bývalý správcovský dvůr, který je nemovitou kulturní památkou.