venkovská usedlost

Hlavní čelní resp. pravou část tvoří obytná budova typu „vierkant“ (v přízemí je zázemí pro bytovou jednotku v patře a jeden menší byt v pravé části dipozice), na kterou navazuje západním směrem hospodářská ěást (stáje - maštale, kolna). Levá část usedlosti je s pravou částí spojena vjezdovou bránou a tvoří jí pův. obytný výměnek (býv. světnice — dnes dílna, vstupní síň, černá kuchyně s tzv. lochem a komorou nad ním). Na výměnek navazují chlévy (dnes využívané jako sklady a garáž). Hospodářské křídlo za výměnkem uzavírá otevřená kolna. V místech stodoly a údajné kolny s pavlačí, které shořely v r. 1960, dnes stojí ocelokolna, na ní směrem na západ do zahrady navazuje další rozměrná ocelokolna postavená v r. 1997. Dvůr je zatravněn.