pomník obětem 1. a 2. světové války

Na kamenné obdélné plotně se na návsi před kapličkou tyčí cca 2 metry vysoký žulový monolit nepravidelného tvaru. Monolit vyrůstá z trojboké základny a zužuje se směrem vzhůru. Rovná čelní strana směřuje směrem do vsi a je osazena černou mramorovou deskou se jmény třinácti padlých v druhé světové. Nápis na desce: OBĚTEM DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY, /KTEŘÍ PADLI 6. 5. 1945 VE SLAVĚTÍNĚ. / Jména jsou vypsaná ve dvou sloupcích, vždy jméno a pod ním datum narození. O patu pomníku se na straně k návsi opírá menší mramorová deska se jmény čtyř padlých z první světové války s majuskulním nápisem OBĚTEM PRVNÍ SVĚTOVÉ VÁLKY/1914-1918./Jména jsou opět ve dvou sloupcích a pod jménem je uveden datum narození. (jména vypsána v poznámce). Ve vrchní části monolitu nad deskou obětem druhé světové války je umístěna z kovu provedená trnová koruna.