kostel sv. Petra a Pavla se hřbitovem

Celý areál kostela s bývalým hřbitovem středověkého založení a samostatnou výraznou zvonicí je situován na návrší v západní části protáhlé trojúhelníkové návsi obce. Jednolodní raně gotický filiální kostel pocházející z přelomu 13. a 14. století prošel několika stavebními úpravami, kdy ve 14. století došlo k přístavbě obdélné sakristie situované na severu kostela nebo k jižní předsíni s trojúhelníkovým štítem přistavěné v 16. století. Původně plochostropá loď byla zaklenuta až v 2. polovině 19. století. Pozdně gotické ani barokní přestavby a úpravy se dnes na kostele nijak významně neuplatňují. Samostatně stojící mohutná hranolová věž z přelomu 15-16. století, která slouží jako zvonice, je zasazena do ohradní zdi bývalého hřbitova východně od kostela.