měšťanský dům

Nárožní objekt se nachází na území městské památkové zóny. Jednopatrový dům, jehož průčelí se pohledově uplatňují do tří ulic. Skládá se z hlavního objektu na obdélném půdorysu, dvorního severního křídla a na něj navazujících přístavků ve dvorku. Hlavní uliční průčelí do Panské ulice je dvoupatrové, tříosé, s atikou, klasicistně pojaté. V přízemí jsou prolomeny dva okenní otvory a ve středu vstupní otvor s polokruhovým zakončením, patra jsou po straně kvádrovaná a spojená po stranách pilastry s hlavicí s festonem, mezi okenními osami jsou dvě kvádrované lisény. Okna v prvním patře jsou lemována bohatými štuky, se suprafenestrami (dvě segmentové, jedna trojúhelná) s motivem mušle uprostřed. Okna v druhém patře mají rovnou suprafenestru. Všechny okenní výplně jsou novodobé, s pevným poutcem, členěné do kříže, okna ve druhém patře jsou opatřena dřevěnými žaluziemi. Průčelí vrcholí profilovanou korunní římsou. Objekt má tradici hostince, podle dobové fotografie z roku 1910 se zde nacházela restaurace Fr. Kalluppera, ve 2. pol. 20.století zde byla Lidová jídelna, od 90. let restaurace Měšťan. Dnes se v přízemí nachází herna, v zadní části výčep, v pravém traktu pak prodejna, v prvním patře je umístěna kavárna a kanceláře. Využito je i podkroví.