venkovská usedlost

Areál statku je zachován jako uzavřený celek a má nepravidelný půdorys. V minulosti sloužil jako sklady, dílny apod. místnímu JZD, od tohoto faktu se odvíjí i dochovanost historických konstrukcí. Hlavní průčelí obytné části statku a přilehlá brána jsou hlavním předmětem památkové ochrany. Obytné stavení bylo opět zrekonstruováno k bydlení, evidenční karta z r. 1963 zde uvádí kanceláře, sklady, garáže, bez původních prvků i dispozice, dnešní dispozice odpovídá současným požadavkům na bydlení. Uzavřený dvůr je zčásti vyasfaltován, obklopen je hospodářskými budovami, z nichž stojí ponejvíce za zmínku objekt bývalých chlévů, který má zachovalé plackové klenby s pasy v pěti polích. Hlavní stodola je zcela přestavěna, sloužila jako dílna a tomuto účelu slouží i dnes, za ní, mimo uzavřený dvůr, se nacházel původně sad, dle informací majitele, v době JZD byl vykácen a prostor vyasfaltován, dnes slouží provozním účelům dílny.