kříž

Litinový kříž vsazený do kamenného soklu je situován v parčíku na návsi pod mohutnými lípami na čtvercové kamenné základně ohraničené čtyřmi kamennými sloupky s laťkovým plotem. Základna je přístupná po třech kamenných schodech. Kamenný dvoupatrový sokl členěný římsou se v horní části jehlancovitě zužuje. Na přední straně jsou ryty letopočty, ve spodní části soklu 1936, v horní části 1836. Kamenný sokl je ukončený vyloženou římsou, do které je vetknutý litinový kříž. Ramena kříže jsou ukončena rozetami. U paty kříže a v místě křížení ramen je zdoben kováním. Tělo Krista prověšené do tvaru písmene Y je malbou na plechu s využitím škály teplých barevných odstínů okrové a hnědé. Hlava je skloněna k pravému rameni, bílá bederní rouška rozevlátá u pravého boku. Nad hlavou připevněna nápisová blána INRI. Na horní části soklu je připevněný obraz Panny Marie zasklený v kovovém rámu s tepaným ornamentem a křížkem.