měšťanský dům

Objekt se nachází na území MPR. Jedná se o jednopatrový objekt s druhým atikovým patrem, v dnešní době s půdní vestavbou, krytý podélně sedlovou střechou, na straně k rybníku Vajgar s polovalbou, který předstupuje o jednu osu před sousední dům čp. 162 (prostor původního loubí). Na jižní straně k domu náleží malý dvorek, v němž stávala zaniklá stavba (nebo křídlo domu) a již na jiné samostatné parcele se nachází samotné dvorní stavení čp. 194/I, které není památkově chráněné. Objekt sloužil jako obytný, v přízemí bývala prodejna ovoce a zeleniny. Podle sdělení nájemníka stávající lékárny byl pod cedulí Ovoce a zelenina starší nápis Antikvariát, podle dobových fotografií sídlil v přízemní provozovně i obchod s papírem Jar. Boukala. Dnes je v přízemí umístěna lékárna U jupitera, která využívá zadní trakt jako své zázemí, patra jsou obytná (3 byty) a v podkroví se nachází zubařská ordinace.