měšťanský dům

Objekt se nachází na území městské památkové rezervace. Jednopatrový nárožní objekt situovaný na severní straně náměstí za kostelem, který je tvořen hlavní budovou a přízemním západním stavením s částečně klenutými prostorami. Objekt o třech okenních osách do náměstí, šesti do Kostelní ulice, jehož fasáda je členěna lisénovými rámy. Vstupní portál s půlkruhovým zakončením je umístěný vlevo, jsou v něm osazena dvojkřídlá, novodobá vrata s horní třetinou prosklenou. V přízemí v prostřední ose byl okenní otvor zvětšen a nahrazen dveřmi do provozovny kavárny. Areál obsahuje dům, dvorek a nechráněnou přístavbu. V domě fungovala ve třicátých letech 20. století pekařská dílna, západní stavení bylo využíváno pro hospodářské účely, možná bylo původně samostatné. Ve druhé polovině 20. století sloužil objekt pro bydlení, dnes je v hlavní budově umístěn penzion, v přízemí kavárna a kuchyně, západní stavení prošlo rovněž rekonstrukcí, nachází se zde recepce penzionu a další obytné prostory.