kostel Všech svatých

Jednolodní kostel Všech Svatých obklopený hřbitovem je situován uprostřed obce Kovářov v severozápadním rohu návsi a tvoří významný urbanistický prvek v intravilánu obce. Orientovaný farní kostel s věží je obklopen používaným hřbitovem, který je ohraničen ohradní zdí s bránou. Monumentální vstupní brána je orientována k jihu. Uprostřed východní ohradní zdi stojí čtvercová márnice s valbovou střechou. Jednolodní orientovaný kostel má obdélnou plochostropou loď s fabionem, na kterou na východě navazuje presbytář zakončený pěti stranami osmiúhelníka s opěráky v exteriéru. Presbytář zaklenut dvěma poli klenby, nepravidelnou valenou s lunetami a paprsčitým žebrovým ukončením. Podél severní strany presbytáře je umístěna obdélná sakristie sklenutá hrotitou žebrovou klenbou. Podél jižní stěny lodě je vstupní plochostropá předsíň. Před líc kostela je předsazena hranolová věž s jehlancovou plechovou střechou, která je ukončena lucerničkou.