venkovská usedlost

Původně uzavřená zemědělská usedlost uzavírající severozápadní roh návsi, dnes částečně poškozena demolicí výměnku a zadní brány a přístavbou rodinné vily. Do návsi je usedlost obrácena štítem obdélného obytného stavení, na které navazuje hmotově shodný obdélný objekt stájí. K nároží obytného stavení je připojena hlavní vjezdová brána. Východní část dvora je zastavěna objektem špýcharu, ke kterému je připojena drobná stavba kurníku. Špýchar je hmotově spojen s obdélnou arkádovou kůlnou. Severní stranu dvora uzavírá objekt rozlehlé stodoly s pilířovým přístavkem na severním průčelí. Západní stranu dvora původně uzavíral obdélný výměnek s chlévem, výměnek spojovala druhá brána s nárožím stájí. Na místě výměnku stojí zcela nevhodná novostavba rodinné vily, při její stavbě byla rovněž odstraněna druhá brána.