sloup se sochou sv. Rocha

Kamenný sloup s vrcholovým sousoším stojícího sv. Rocha a ležící sv. Rozálie je situovaný ve výrazné poloze ve strmém svahu nad silnicí na jižním okraji zástavby obce. Na dvoustupňové hrubě opracované základně je umístěn čtyřboký sokl, který je nahoře i dole ořímsovaný a zdobený obdélnými rytými rámy. Sokl je zakončený čtvercovou profilovanou krycí deskou s rytým letopočtem 1661. Z desky vyrůstá sloup s profilovanou paprsčitou patkou zakončený čtyřbokou hlavicí s reliéfním vegetabilním dekorem. Celý dřík sloupu je spirálově obtočen reliéfní vinnou révou. Na hlavici se nachází robustní sousoší světců v podživotní velikosti o výšce cca 100 cm v rustikálním zobrazení. Stojící socha sv. Rocha je zobrazena v dlouhém poutnickém hábitu, který si pravou rukou přidržuje nad koleny a ukazuje tak morový vřed na stehně. Pokrčená levice spočívá na hrudi. Světec má na hlavě velký pastýřský klobouk a pravicí přidržuje poutnickou hůl, která je od půlky kovová. U světcových nohou leží na pravém boku stylizovaná ženská postava sv. Rozálie s hlavou opřenou o pokrčenou pravou ruku. Levicí drží kovový kříž. Za jejíma nohama u levice sv. Rocha stojí reliéfně zobrazený pes. Sokl, sloup i samotné sousoší jsou na několika místech zpevněny železnými skobami.