kaple sv. Anny

Volně stojící kaple téměř čtvercového půdorysu se nachází na kopci severně nad dálnicí mezi dvojicí stromů (vzrostlý kaštan a mladší lípa). Fasáda s kamennou podezdívkou má zaoblená nároží. Fasáda je na nárožích členěna lizénami. Hlavní průčelí orientované k západu je členěno nárožními pilastry zakončenými římsovými hlavicemi. Na osu je prolomen půlkruhově zaklenutý vchod v kamenném ostění. Ve vrcholu portálu je rytý letopočet 1879, v prahu 1782. Po stranách v podezdívce pak písmena L a P. Dřevěné dveře jsou mladší, dvoukřídlé, z části zasklené. Nad portálem se nachází půlkruhově zaklenutá nika. Podstřešní bohatě profilovaná římsa nese nad průčelím jednoduchý ořímsovaný trojúhelníkový štít. Zadní průčelí je bez podstřešní římsy, s hladkým trojúhelníkovým štítem, ve kterém je otvor ve tvaru latinského kříže. Střecha je sedlová, s krytinou z pozinkovaného plechu s červeným nátěrem. Kaple je plochostropá. Pod prahem se nachází malý prostor, z něhož dříve pravděpodobně vyvěral pramen, ke kterému se váže legenda o uzdravení císaře Josefa II.