usedlost

Venkovská usedlost drobného charakteru je situována na JV okraji obce, podél příjezdové komunikace. Její štítové průčelí je orientováno k západu a je tvořeno volutovým štítem obytného stavení s navazující bránou a brankou v ohradní zdi. Venkovská usedlost je tvořena obytným stavením na severu areálu, na které navazovaly chlévy, které byly zbourány a zbyla po nich severní obvodová stěna tvořící hranici dvora. Na ně navazuje otevřená pilířová kolna a dále stodůlka menších rozměrů. Na jihu se nachází patrový objekt konírny se sýpkou v patře. Na východě je dvůr uzavřen plotem z pletiva bez památkové ochrany. Na místě chlévů je situován drobný objekt bez památkové ochrany. Usedlost slouží k rekreačnímu bydlení.