kostel sv. Václava

Kostel Sv. Václava spolu s márnicí a používaným hřbitovem tvoří jednotný celek, který je obklopen ohradní zdí. Areál kostela se nachází na mírném návrší, na východním konci obce, podél silnice a v blízkosti návsi. Kostel je pohledově exponovaný a otevírá se do širokého okolí. Základ kostela ve 14.století, kdy se jednalo o malý venkovský kostelík, který byl orientovaný. V baroku byl kostelík přestavěn, v 19. a 20. století opraven a ke kostelu byla přistavěna loď s presbytářem a ostatní prostory kostela. Jedná se o jednolodní, neorientovaný kostel s obdélnou lodí a navazujícím presbytářem na severu, s boční gotickou kaplí sv. Mikuláše (původně presbytář) na východní straně a s kaplí a oratoří na západní straně. Podél severní strany kaple sv. Mikuláše se nachází sakristie s přístavkem. V západním průčelí se tyčí mohutná hranolová věž, kde v podvěží je kaple s předsíní.