dům

Nárožní jednopatrový dům v JZ rohu Žižkova náměstí, s hlavním severním průčelím orientovaným do náměstí. Na západě zasahuje dům křídlem s průjezdem nad Koželužskou ulici. Směrem jižním pokračuje při východní uliční čáře úzké nižší křídlo kryté sedlovou střechou, které na západní straně uzavírá vnitřní dvorek. Dům má dva vstupy - do prodejny v přízemí je vstup umístěn v hlavní, severní fasádě. V průjezdu v západní fasádě je boční vstup sloužící pro prostory v patře domu, z ulice je samostatným vchodem též přístupný dvorek. Architektonicky velmi zajímavé je řešení fasády s třípatrovým obloučkovým štítem táborského typu a odsazeným západním křídlem s průjezdem. Fasády orientované do náměstí jsou pokryté sgrafitovou rustikou.