socha sv. Jana Nepomuckého

Kamenná socha světce stojí na čtyřbokém základním kvádrovém soklu s římsami. Boční stěny jsou zdobené částečně setřelými rytými rámy ukončenými v horní a dolní části ustupujícím obloukem. Na čelní straně je reliéfní volutová kartuš s dnes již neexistujícím nápisem: "Sv. Jan NEPOMUCKÝ ORODUJ ZA NÁS". Kartuš je završená korunkou. Soklová část je ukončená vyloženou profilovanou římsou, na které je podnož se sochou světce v životní velikosti s levým kolenem vytlačeným. Světec je oděný do kanovnického roucha s biretem na hlavě. Pravou ruku má pokrčenou a v náručí drží kříž s korpusem. Levicí přidržuje břevno s mučednickou ratolestí. Hlavu má skloněnou a pootočenou k pravému rameni. Okolo hlavy má obroučku z pěti hvězd. Tělem světce probíhá esovitý pohyb.