usedlost

Areál usedlosti je umístěn v jižní části návsi a tvoří nedílnou součást její kompaktní fronty. Uzavřená usedlost se zástavbou orientovanou severojižním směrem. Hlavní průčelí je obráceno k severu a tvoří jej obytné stavení vpravo a špýchar vlevo, spojené prostou vjezdovou branou. Za branou se rozkládá protáhlý, poměrně úzký dvůr, na pravé straně zcela uzavřený zástavbou – obytné stavení s hmotově navazujícím objektem chlévů a kolny. Pravou stranu dvora ukončuje mírně odsazený drobný objekt vepřína. S vepřínem je stavebně spojena stodola, uzavírající celou jižní stranu dvora. Ke stodole je přistavěn drobný sloupový přístavek. Levou stranu dvora lemuje objekt špýcharu s drobnou sloupovou kolnou. Celý prostor mezi touto kolnou a stodolou pokrývá změť drobných dřevěných chlívků, králíkáren a dalších staveb, které nejsou součástí KP.