dům

Areál zahrnuje dům a dvůr. Jednopatrový objekt krytý příčně sedlovou střechou nacházející se na křižovatce ulic Zahradní a Družstevní, na který plynule navazuje druhý prstenec dochovaných městských hradeb. Je vestavěn do terénu. Uliční fasáda domu je šestiosá, takto pojednané průčelí domek získal na konci 19. století. Jelikož součástí průčelí je parkánová hradba, byla pohledově přiznána. Fasáda je dále členěna jednou meziokenní římsou a po stranách prvního patra se nacházejí dva pásy s rustikou. Všechny okenní otvory jsou lemovány šambránami, které však nejsou původní. Objekt pravděpodobně není podsklepený. V minulosti byl dům využíván jako obytný, stejně tak je tomu v současnosti. Uliční průčelí domu je zčásti tvořeno parkánovou hradbou, která je chráněněna v rámci KP městské opevnění, r.č. ÚSKP 26239/3-3383, kat. č. 137402.