socha sv. Jana Nepomuckého

V parčíku na návsi situovaná pozdně barokní socha sv. Jana Nepomuckého na mladším vysokém hranolovém podstavci je umístěna na čtvercové základně. Směrem vzhůru se zužující hranolový sokl je čtyřikrát odstupňovaný. Spodní krychlová část je prostá, druhá část též krychlového tvaru je zdobena jednoduchými rytými rámy. V třetí části soklu s rytými rámy s ujmutými rohy jsou na černých podkladech zobrazeny plastické reliéfy. Čelní strana nese reliéf Panny Marie s Ježíškem, vlevo je zobrazen sv. Václav a vpravo sv. Vojtěch. Vyloženou profilovanou římsou s oblounem přechází sokl v horní čtvrtou část s rytými rámy s ujmutými rohy. Čelní strana je zdobena rytým reliéfem slunce, vpravo je rytý letopočet 1768 a vlevo letopočet opravy soklu 1939. Sokl je ukončen vyloženou profilovanou římsou s oblounem. Na nízké čtvercové podnoži stojí vlastní socha světce v podživotní velikosti. Světec zobrazený v kontrapostu je oděný v obvyklé kanovnické roucho – spodní kleriku s rochetou zdobenou krajkou a na prsou sepnutý kanovnický pláštík. Bohatě zřasený šat přiléhá k tělu. Mírně pokrčená pravá ruka je odtažena od těla. V minulosti pravděpodobně svírala mučednickou ratolest. Zdvižená levice drží kamenný kříž s ukřižovaným Kristem. Mírně zakloněná hlava s pohledem vzhůru je výrazně natočena k levému rameni. Kolem hlavy je obroučka z hvězd.