měšťanský dům

Měšťanský dům v uliční zástavbě jižní fronty Rybářské uličky je jednopatrový objekt o třech okenních osách uliční fasády. V lizénovém rámci průčelí jsou okenní otvory i portál - s nízkým segmentem záklenku - lemovány hladkým pásem štukové šambrány. Dvoukřídlá okna se šesti tabulkami jsou osazena v líci fasády; nové vchodové dveře jsou prosklené. Severozápadní fasáda je hladká, s jedním obdélným okénkem v zadní části domu, v úrovni 1. patra nad prudce stoupajícím přilehlým terénem za přístavbou garáže (objekt garáže stojí na parcele - st.parc. č. 628), která je propojena vstupním otvorem se síní domu č.p. 34). V jihozápadním průčelí domu jsou prolomené dva nestejně velké, obdélná, okenní otvory, s výplněmi osazenými v líci fasády. Nad nimi je ve štítu prolomený vstupní otvor vedoucí na půdu; přístup k jednokřídlým, svlakovým dveřím je možný ze zahrady nad domem, po lávce s kovovými nosníky a železobetonovou pochozí částí. Zábradlí po stranách lávky je z kovových trubek. Jihovýchodní - dvorní - průčelí má v přízemí prolomený okenní otvor čtvercového formátu s výplní v dřevěné zárubni. V patře, v pravé části průčelí, je vstupní otvor - s novými, prosklenými dveřmi - ústící z interiéru na pavlač, která vede ke schodům při jv. nároží domu; schody stoupají do zahrady za domem (konstrukce pavlače a schodů je analogická konstrukci lávky vedoucí ke dveřím na půdu). Po stranách vstupního otvoru v patře je jedno okno; menší otvor po pravé straně má výplň osazenou ve špaletě. Výplň většího, po levé straně, je osazena v líci. Sedlovou střechu domu pokrývají starší bobrovky; zděný komín prostupuje jv. stranu střechy. Dvorek před jv. průčelím je vydlážděný plochými kameny různých velikostí. Severovýchodní stranu dvorku vymezuje průčelí novodobého přístavku s prosklenými dveřmi ve vstupním otvoru. Plochostropý uliční trakt přízemí se síní v pravé části objektu má trámové stropy; záklopový strop místnosti v levé části domu je novodobě upravován. Prostor v hloubce parcely, přístupný z chodbičky, situované vlevo od schodú do patra, je valeně zaklenutý s nízko posazenými patkami; zapuštěný je zčásti ve skalnatém terénu. Plynule zalomené schody stoupající ze síně do patra ústí do zaklenuté komunikační prostory; uliční trakt v patře je plochostropý, v levé části s novodobou imitací záklopového stropu. V pravé části novodobá úprava dispozice s využitím luxferové stěny. Kromě místností uličního traktu nebyly další prostory v patře (klenuté) přístupné.