venkovská usedlost

Přízemní řadový předměstský dům se štítem do ulice je součástí původní venkovské usedlosti s trojstranně uzavřeným dvorem. Západní část usedlosti vymezuje štítově orientované obytné stavení s navazujícím jednoprostorovým chlévem. Kolmo na obytné stavení navazuje podél silnice novodobě upravená pravoúhlá brána s průjezdem a radikálně přestavěný bývalý výměnek, či hospodářské křídlo, které má v současnosti podobu dvoupatrového obytného domu. Štítově orientované obytné stavení má jižní štítové průčelí členěné dvěma okenními osami, trojúhelný štít prosvětluje okénko kasulového tvaru. Fasáda původně zdobena štukovým dekorem je v současnosti hrubě omítaná a značně zjednodušená. Vstupní branka vedoucí na zápraží je v kamenném ostění se segmentovým záklenkem. Střecha je sedlová. Vjezd do dvora kolmo navazující na obytné stavení je řešen novodobou pravoúhlou bránou s průjezdem krytým nízkou sedlovou střechou. Na průjezd plynule navazovalo přízemní křídlo, které bylo přestavěno v patrový obytný dům s trojdílnými okny.