venkovská usedlost

Jedná se o městskou usedlost nacházející se ve středu města Rudolfov, na jižní straně hráze Královského rybníka. Přízemní dům s volutovým štítem se nachází v řadové zástavbě čtyř maloměstských domků a předmětný dům čp. 160/38 je situován ve středové části. Areál usedlosti je tvořen obytným stavením na západní straně a kolmo na něj navazuje průjezdná stodůlka na severní straně. Za domem se nachází malý dvorek, na jehož východní straně byl poč. 90. let 20. století vystavěn objekt dílny a uhelny, který je bez památkové ochrany. Část dvora na JV straně je novodobě zastřešeno plexisklem bez památkové ochrany. Za dvorem ve svahu se nachází zahrada, tarasní schodiště s podestami, která se nacházejí již na nechráněné parcele jčř. 741 a nejsou součástí nemovité kulturní památky.