kaple sv. Rodiny

Volně stojící zděná kaplička ze smíšeného zdiva s vápennou omítkou, se nachází na jihozápadním okraji obce. Interiér je zdoben freskami s figurálním motivem. Stavba je obdélného půdorysu s trojbokým uzávěrem. Průčelí je situováno východním směrem a je zdobeno pilastry s hlavicemi a patou. Mezi nimi se nachází dvoukřídlové dřevěné dveře s půlkulatým nadsvětlíkem a s laťováním ve tvaru slunce. Uprostřed nad dveřmi je v omítce umístěn klenák. Průčelí je horizontálně dělené oplechovanou profilovanou římsou. Nad římsou se nachází trojúhelníkový štít s půlkruhově uzavřenou nikou. Uvnitř kaple jsou po stranách dva pilastry. Kaplička je sklenuta plochou klenbičkou – kulovým vrchlíkem. Menza je vyzděná cihelná, omítaná, dlažba kamenná. Na stěnách, klenbě a oltáři se místy nachází fragmentárně dochovaná fresková výmalba. Nad oltářem Svatá Rodina, na jižní stěně sv. Vavřinec a na severní stěně sv. Jan Nepomucký. Na klenbě je znázorněno Boží oko. Pískovcová socha sv. Jana Nepomuckého z roku 1738 chybí. Střecha je sedlová s polygonálním závěrem. Krytá je šindelem, štít prejzy.