fara

Exteriér Obdélný značně vysoký patrový objekt se sedlovou střechou krytou drážkovými taškami, částečně podsklepený. Podélná osa vede přibližně ve směru V-Z. Budova je zděná z lomového kamene, omítaná. Fasády nejsou architektonicky členěny, pouze sledem otvorů. Vstupní jižní průčelí je tříosé, Přibližně ve středu úzký půlkruhově zaklenutý vstup. Nad vstupem je mírně vlevo mimo osu malá úzká střílna. Vlevo i vpravo od vstupu jedno obdélné okno, západní okno je celkově umístěno výše a je pod ním malé okénko ze sklepa. Okna v patře jsou novodobě rozšířena na trojdělená, jejich osy zhruba odpovídají otvorům v přízemí. Severní průčelí má v přízemí jedno obdélné okénko, v patře jeden otvor zazděný skleněnými tvárnicemi a jedno obdélné okno. V západní části přízemí je k severnímu průčelí přistavěna bouda z vlnitého plechu, která není předmětem památkové ochrany. Východní i západní průčelí mají jednoduchý trojúhelný štít, štítová zeď přesahuje střechu a je oplechovaná. V přízemí východního štítu jedno segmentově ukončené okno, dvojité, vnější křídla oken v líci fasády. V patře jedno úzké obdélné okénko. Ve štítu dva malé obdélné větrací otvory. V přízemí západního průčelí jedno obdélné okno, v patře dvě okna, všechna okna západního průčelí mají zaoblené svislé části ostění. Omítka začíná až v úrovni přízemního okna.