fara

Uprostřed obce Bělčice na náměstí J. Kučery se nachází severním směrem od kostela sv. Petra a Pavla areál fary čp. 1. Farní budova se nachází na vyvýšeném kamenném tarasu s rozlehlou předzahrádkou a oplocením z kamenných pilířů a dřevěného plotu. Areál je tvořen farní přízemní budovou na obdélném půdorysu, která je vstupním průčelím orientovaná do přilehlého náměstí a ke kostelu. Severním směrem od fary se nachází hospodářské budovy - na východní straně stáje a na severu stodola. Hospodářské budovy - stáje a stodola byly přestavěny na oprávřské dílny bělčického zemědělského družstva. Přilehlý dvůr byl rovněž přizpůsoben provozu družstva. Ve dvoře, u stájí a stodoly jsou přístavky, které jsou bez památkové ochrany, ale nacházejí se na chráněném pozemku.