zámek

Areál zámku v Nihošovicích zahrnuje zámek s bývalou kaplí sv. Máří Magdaleny, sklepy původní tvrze, zahrádku před zámkem, ohradní zdi zahrádky s bránami, zahradu a zadní bránu. Na objekt stodoly a kurníku se památková ochrana nevztahuje. Patrová budova zámku má sedlovou střechou, zvalbenou na východní i západní straně. Střechu člení čtyři novodobé komíny, krytinu tvoří azbestocementové šablony. Všechna průčelí jsou velice jednoduše členěna bez dekorativní výzdoby. Z obdélného půdorysu vybíhá na východní straně přízemní polygon kaple a na dvorní straně při severovýchodním nároží velice krátký rizalit (patrně se jedná pouze o obvodové zdivo zaniklé tvrze). Jediným výraznějším zdobným prvkem všech fasád je portál vjezdu v jižním průčelí.