boží muka sv. Rocha

Zděná boží muka z přelomu 18-19. století stojí na kraji lesíka severozápadně od hřbitova na místě dnes nedochované kaple sv. Rocha. Základnu božích muk tvoří hranolový čtyřboký sokl, na kterém stojí poměrně vysoká mohutná kaplice. Boky jsou zdobeny mělkými vpadlými nikami s půlkruhovými záklenky. Nad nikami je po celém obvodu vedena jednoduchá římsa. Boží muka jsou kryta stanovou stříškou s mírným přesahem. Střecha je završena kovovým latinským křížkem s drobnými paprsky. Niky byly dříve zdobeny obrazy, které se nedochovali. Po restaurátorském zásahu v roce 2010 došlo k vyplnění nik formou skleněných tvrzených výplní s černým vpitým tiskem (portrét světce, životopis světce, historie městyse, historie stavby). Rozměry: výška cca 400 cm, základna cca 155x55 cm.