kaple sv. Anny

Volně stojící kaplička se nachází pod strání železniční trati na křižovatce u viaduktu mezi trojicí lip. Kaplička má obdélníkový půdorys s tříbokým závěrem. Boční fasáda s podezdívkou je hladká a členěná lizénou na nárožích. Průčelí je členěno lizénovým rámem s půlkruhově zaklenutým vchodem v kamenném ostění. Ve vrcholu ostění je rytý letopočet 1875. V nadpraží je umístěna obdélná deska s nápisem: „Ke cti a chvále Boží/ dali postavit/ tuto kapli manželé/ Václav a Františka/ Bláha“. Vchod je uzavřen železnou mříží se zakrytou dolní polovinou. Hlavní profilovaná římsa podepřená na průčelí konzolkami vytvářejícími motiv zubořezu nese trojúhelníkový štít. Štít je členěný lizénovým rámem, uprostřed se nachází kruhová nika s medailonem s nápisem: „Nejsladší jméno / IHS / Ježíš“. Ve vrcholu štítu je osazen kovový křížek. Oplechovaná střecha je sedlová, v závěru zvalbená. Prostor kaple je zaklenut plackou nesenou profilovanou římsou. U stropu je zavěšena lampa. V kapli se nachází trojice oltářních menz, nad kterými jsou půlkruhově zaklenuté niky se zavěšenými obrazy, vpravo anděla strážného, vlevo sv. Rodiny.