venkovská usedlost

Původně uzavřená zemědělská usedlost uzavírající severovýchodní frontu návsi, dnes značně poškozena demolicemi a přestavbami. Do návsi je usedlost obrácena štítem obdélného obytného stavení, na které navazuje hmotově užší obdélný objekt stájí. Za stájemi se rozkládá úzká proluka zapojená do areálu ohradní zdí. Severní stranu dvora uzavírá objekt bývalé rozlehlé stodoly, dnes přestavěné na dílny, pravá část stodoly zachována v torzálním stavu. K torzu stodoly je přistavěn novodobý objekt vysoké garáže, na který navazuje nízký trakt dalších garáží, který uzavírá východní frontu usedlosti až k objektu sýpky.Mezi stodolou a špýcharem stával patrně trakt chlévů, hmotově odpovídající špýcharu.V místě dnešního oplocení směrem do návsi stával drobný výměnek, dnes zaniklý.Výměnek spojovala s obytným stavením jednoduchá oblouková brána.