venkovská usedlost

U objektu stájí na JV areálu byla zrušena PO. Ve stejné hmotě zde byl postaven obytný dům. Již neexistující chlévy na J straně areálu byly rovněž ve hmotě nahrazeny obytným objektem. Rozsáhlá zděná zemědělská usedlost obestavěná kolem dvou obdélných dvorů. Větší severní dvůr byl na východní straně uzavřen roubenou stodolou datovanou na sloupu do 16. století, stodola byla zbourána kvůli havarijnímu stavu kolem roku 1961. Na severní straně uzavírá dvůr zděná kůlna, původně ovčín. Kůlna je do dvora otevřená třemi klenutými oblouky, nad ní v patře seník. Na západní straně severního dvora je přízemní obytný dům, postavený asi v roce 1887, kdy byla usedlost částečně přestavěna. Z jižní strany se na obytnou část napojuje patrová budova sýpky, s klenutým průjezdem do druhého jižního dvora. V JZ rohu jižního menšího dvora je přízemní výměnek, jeho vstup ze dvora má kamenný sedlový portálek.