měšťanský dům

Objekt se nachází na území městské památkové rezervace. Jednopatrový dům v řadové zástavbě s příčně sedlovou střechou prolomenou čtyřmi sedlovými vikýři a s krátkým dvorním křídlem, v nedávné době nastavěným. Dům je podsklepený. Areál obsahuje dům, dvorek s ohradní zdí a předložené kamenné schody. Objevuje se hypotéza, že objekt býval středověkou kaplankou (blízkost farního kostela apod.), v písemných pramenech nedoloženo. Ve druhé polovině 20. století dům užívalo Výrobnímu družstvo invalidů, v patře byly byty, přízemí se využívalo jako dílny (balírna kakaa). V dnešní době se v přízemí nachází různé provozovny (kadeřnictví, masáže), v patře pak kanceláře, podkroví je pravděpodobně využíváno pro bydlení (nezpřístupněno).